Nieuws

Donderdag 31 Augustus 2017

Wat was het weer een mooie avond rond de Schaapskooi gisteravond. En het had nog veel mooier kunnen zijn wanneer het droog was gebleven. Voor de toeschouwers en de organisatie/vrijwilligers was de regen niet prettig en het gaat wat ten koste van de entourage. Maar de meeste lopers vonden de verfrissende regen wel lekker. En het draaide om de lopers en natuurlijk om de Schaapskudde.

Cheque
De omgeving van de Schaapskooi is een prachtige omgeving. En die omgeving wordt mede in stand gehouden door de Schaapskudde. Die Schaapskudde moet het hebben van adopties, donaties en giften. De Schaapskooirun is dan ook opgezet om de kudde te ondersteunen; van het inschrijfgeld ging de helft naar de Schaapskudde en daarnaast konden de deelnemers extra doneren. Dat leverde een mooi bedrag op; aan Rik Thybout, de secretaris van de Stichting Schaapskudde Epe-Heerde, kon voor de loop een cheque overhandigd worden van € 1.596,00. 

Vijf Gemzen-winnaars!
Onder de ruim 300 deelnemers waren 95 Gemzen en die lieten zich gelden. Op de 5 km was het Daniël van den Esschert die het eerst de uit de Schaapskooi kwam. Hij bleef net boven de 18 minuten. Bij de mannen 40 was Bas Mekking het snelst en bij de vrouwen 40 was Marrie de Kreek de beste. Op de 10 km liet Ewout de Vos zien dat hij flinke progressie maakt. Onder zware omstandigheden en op een pittig parcours liep hij naar een mooie 38.49. Bij de vrouwen ook een Gems als eerste: Monique Fibbe, die met 43.55 een mooie tijd op de klokken zette. Andere winnaars waren Sanne Platte uit Elburg bij de vrouwen senioren 5 km, Andre Kramer uit Zwolle op de 10 km mannen 40 en Marieke van Altena uit Epe bij de 10 km vrouwen 40. 

Overigens was dit de eerste keer dat er bij een hardloopwedstrijd van De Gemzen meer vrouwen dan mannen aan de start stonden. 

                      De start van de 5 km met uiterst rechts schaapherder Lammert NiesingBekijk alle nieuws berichten