Nieuws

Zondag 3 September 2017

De Gemzen kunnen terugkijken op een zeer geslaagde aanwezigheid bij de Nationale D-spelen in het Olympisch Stadion in Amsterdam. Deze wedstrijd is voor de D-junioren het officieuze Nederlands Kampioenschap. In totaal deden er 731 atleten mee in de leeftijd 11 t/m 13 jaar. Om de wedstrijd enigszins beheersbaar te houden konden atleten aan maximaal 2 onderdelen meedoen.

Esmee Vis en Luena Spijkerboer kwamen allebei in actie op de 1000 meter. In ene groot en sterk deelnemersveld wisten zij allebei hun PR te verbeteren. Luena behaalde met 3.28.08 een 16e plaats en Esmee noteerd een tijd van 3.37.59 wat goed was voor een 23e plaats.

Nienke Wagenaar begon de dag op de 150 meter, een afstand die voor D-junioren nieuw is. Met 23.60 wist zij in haar serie als 5e te eindigen. Ook deed Nienke mee aan hoogspringen. Dat was een spannende strijd omdat veel atletes hetelfde PR achter hun naam hadden staan. Nienke wist goed met de druk om te gaan en evenaarde haar PR van 1.35, wat een mooie 5e plaats opleverde.

Druk lag er ook bij Isabel van Houweling, zowel bij het discuswerpen als bij het hordenlopen heeft ze de beste landelijke seizoensprestatie staan wat haar tot favoriete voor beide onderdelen maakte. Met discuswerpen pakte ze al bij de eerste poging overtuigend de leiding met een worp van over de 26 meter. In haar 4e poging wist ze de voorsprong verder uit te bouwen met een worp van 28.15 meter. Dit is een ruime verbetering van haar PR en haar Clubrecord. Op de horden was de concurrentie groot; 6 atletes maakten kans op goud. Met een tijd van 10.60 plaatste Iabel zich als snelste voor de finale. In die finale werd echter nog harder gelopen en genoot het publiek van een spannende strijd. De nummers 1 t/m 4 lagen heel dicht bij elkaar. Met een tijd van 10.45 wist Isabel de derde plaats te behalen. Bekijk alle nieuws berichten