Nieuws

Woensdag 30 Augustus 2017

Vanavond is de 2e Schaapskooirun, een unieke loop rondom de Schaapskooi in Heerde. Er hebben zich 311 lopers ingeschreven en dat is een heel mooi aantal. En: voor het eerst in de geschiedenis dat we een loop organiseren staan er meer vrouwen aan de start dan mannen.  ’t Is vandaag gelukkig niet meer zo warm als gister.  Er valt vandaag regen (goed voor het stof), maar van 17.30 - 20.30 hebben we droog weer besteld. Het lijkt perfect loopweer te zijn vanavond.

Hoe kom je bij De Schaapskooi?
Er zijn geen verwijzingsborden naar De Schaapskooi. De meeste deelnemers zullen wel weten waar het is, maar voor het geval dat niet zo is: de Elburgerweg is de weg die vanuit Heerde bezien begint tegenover de PLUS Supermarkt. Van daaruit is het nog een kilometer of 3,5 (je ziet het vanzelf).

Parkeren
Bij De Schaapskooi zelf kan niet geparkeerd worden (de auto’s komen dan namelijk op het parcours en dat moeten we niet hebben, alleen voor de vrijwilligers zijn er enkele plaatsen). We gebruiken de parkeerplaats bij de Kiosk aan de Elburgerweg en een parkeerplaats 300 meter verder. Van daaruit is het in beide gevallen ca. 500 meter lopen naar De Schaapskooi. Daarnaast hebben we vergunning om op bepaalde gedeelten in de berm te mogen parkeren. Maar alleen op bepaalde gedeelten. Volg de aanwijzingen van de parkeerregelaars! Parkeer je je auto namelijk op een plek waar het niet mag, dan riskeer je een boete. Alle Heerdenaren en Epenaren roepen we op om met de fiets te komen.

Afhalen startnummer
Je kunt je startnummer afhalen bij de Schaapskooi waar de start/finish is. Of dat in partytenten is of bij het Spiekertje (de uitkijktoren) hangt van het weer af. Maar ook dat zie je vanzelf. Kijk wel even op de deelnemerslijst en onthoud je startnummer (de startnummers liggen op nummer en niet op naam!).

Kleedgelegenheid
We zetten een tweetal ruime partytenten neer waar je je (eventuele) tas met kleding neer kunt zetten

Toiletten
Er zijn geen toiletten bij De Schaapskooi.  

Start
Om 19.00 uur start de 5 km. Om 19.10 uur gaat de 10 km van start.

Parcours
Het parcours bestaat uit beton-, leem- en zandpaden (ca. 1 km prima te belopen zandpad). 10 km lopers doen de ronde 2 keer. Het parcours wordt op de juiste lengte gebracht door een keerpunt (dat haalt de snelheid er wel even uit, maar we hechten aan een correcte afstand). Ter hoogte van "Pluizemeertje" kom je een pittig klimmetje tegen en een nog pittiger afdaling. Daar moet je even op de rem anders lopen je eigen benen je voorbij. De laatste kilometer loopt ligt naar beneden dus daar kun je nog even flink gas geven. En je finisht op een bijzondere manier; namelijk door de stal waar de kudde 's nachts / 's winters verblijft. De kudde loopt als het goed is vanavond op de hei.

Verzorging
Bij de finish en bij de doorkomst na 5 km (voor de 10 km lopers) is er water.

Tijdregistratie
Om zo min mogelijk kosten te maken, doen we de tijdregistratie met de hand. Dus geen bruto/nettotijden. Zorg er daarom voor dat je startnummer duidelijk leesbaar is wanneer je over de finish komt (anders weten we niet wie je bent en kom je niet in de uitslag).

Uitspanning De Schaapskooi
Bij het begin van het pad naar de Schaapskooi is de Kiosk Uitspanning De Schaapskooi. Daar kun je, als deze geopend * is, terecht voor een lekkere versnapering. (*: nog niet zeker dat 'ie vanavond open is, het meeste personeel loopt mee!!)

Een hele mooie loop gewenst!

WOC AV De Gemzen   Bekijk alle nieuws berichten