Nieuws

Donderdag 24 Augustus 2017

Na de successen van onze A/B-junioren, Senioren en Masters is het tijd voor de C-junioren om zich op te maken voor hun Nederlands Kampioenschap. De zogeheten C-spelen vinden komend weekend plaats in Amsterdam. Gijs van de Wetering (15 jaar) en Evelien van Houweling (13 jaar) zijn 2 van de 636 deelnemers !

Gijs zal aan de start van de 800 meter verschijnen. Met zijn PR van 2.11.12 weet hij zich als 18e geplaatst. De afgelopen vakantieperiode heeft Gijs flink doorgetraind om scherp aan de start te kunnen staan. Zijn trainer Gerard Meiberg heeft hem ook in de zomerperiode hierin begeleid. Gijs zal in de één na snelste serie van start gaan. Aangezien het gaat om een kampioenschap zeggen PR's niet alles, tactisch inzicht is minstens zo belangrijk.

Evelien van Houweling doet mee op de onderdelen hinkstapspringen en de 150 meter. Als 45e geplaatst op de 150 meter zal zij zich vooral richten op het verbeteren van haar PR en het opdoen van wedstrijdervaring. Haar trainer Henri Wagenaar heeft haar tijdens de zomervakantie voorzien van trainingsschema's en ook is er getraind bij Sotra onder leiding van Betty Hofmeijer. Het hinkstapspringen is voor de C-junioren een nieuw onderdeel, 18 meisjes gaan hier de strijd met elkaar aan. Waar Evelien zal eindigen is moeilijk te voorspellen.

We wensen de beide toppers heel veel succes dit weekend. De wedstrijdresultaten kunnen via atletiek.nu "live" gevolgd worden.

Gijs (links) in een felle eindsprint gewikkeld bij een baanloop in het voorjaar Bekijk alle nieuws berichten