Nieuws

Zondag 17 September 2017

Gisteravond was de feestavond van de brandweer Heerde. Maar het was niet zo maar een feestavond. De nieuwe brandweerlieden werden bevestigd en er werd afscheid genomen van enkele brandweerlieden. Eén van de afzwaaiers was Martin Dijkslag. In juni zat zijn tijd erop en vandaag was het officiële afscheid. En bij die gelegenheid werd Martin benoemd tot Lid in de orde van Oranje Nassau. Martin ontving het beroemde lintje uit handen van burgemeester Pijnenburg. 

Martin is 30 jaar lid geweest van de vrijwillige brandweer Heerde. Alles wat je maar kunt bedenken wat bij het brandweervak hoort heeft Martin uitgevoerd: brandbestrijding, hulpverlening, chauffeur, lid van de materiaalcommissie en onderhoud apparatuur. Als bevelvoerder heeft Martin de laatste 14 jaar ook vele malen de inzet geleid. Ook was Martin beheerder van de website en gedurende veertien jaar secretaris van de vereniging.

Bij De Gemzen kennen we Martin natuurlijk ook al vele jaren als vrijwilliger. Vrijwilliger achter de schermen. Bij al onze wedstrijden doet Martin de inschrijf- en uitslagverwerking. Iedere keer een aardige klus. Niet voor niets is hij al geruime tijd Lid van verdienste. Ook is Martin al jaren betrokken bij de Regio IJsseldelta en ACIJ (Atletiek Commissie IJsseldelta).

Het was de eerste keer dat de gemeente Heerde een Koninklijke Onderscheiding uitreikte bij een vrijwilliger van het brandweerkorps. Voorheen kregen ze een Vrijwilligersmedaille van de Kanselarij der Nederlandse Orde. Het Brandweerkorps in sinds een aantal jaren onderdeel van de VNOG (Veiligheidsregio Noord- en Oost Gelderland). Bij de VNOG is het beleid dat er een Koninklijke Onderscheiding kan worden aangevraagd als iemand zich twintig jaar of meer heeft ingezet.

 De zojuist onderscheiden Martin, geflankeerd door echtegnote Jacqueline en burgemeester PijnenburgBekijk alle nieuws berichten