Nieuws

Zaterdag 16 September 2017

Dit is alvast een vooruitblik op de wedstrijd van 17 september 2017, nu al een legendarische wedstrijd. Want het is voor het eerst in lange tijd dat het senioren team weer geplaatst is voor de promotie/degradatie wedstrijd. Alles komt aan op deze wedstrijd, zal het de heren lukken om zich van de 3e divisie te promoveren tot de 2e divisie? Een ding is al wel zeker, aan de motivatie van het team zal het zeker niet liggen, zei zijn al uitermate gemotiveerd!

Als eerste onderdeel van de dag zal de 3000m steeple plaats vinden gevolgd door meer spring, werp, sprint en looponderdelen. het team is zelfs uitgerust met eigen sokken zodat onze eigen atleten de gemzen goed te herkennen is tussen alle grote clubs. Deze sokken zijn mede mogelijk gemaakt door het drukwerk van Copycentre Epe en het nodige regelwerk van Wilco en Léon. Ze zijn ook te koop voor 7 euro voor een paar, of 13 euro voor 2 paar.

Het programma is pittig, er zit voor de eerste keer een 400m horden in en zelfs een 3000m steeple. Léon Mak zal de 400mh op zich nemen en Bas Mekking zal proberen zo veel mogelijk punten te halen op die 3000msteeple. Verder zal Stijn Tromp het nodige sprintwerk op zich nemen door alle sprint-onderdelen te doen. Jasper Bruggeman zal onze club vertegenwoordigen op het verspringen, speerwerpen en kogelstoten. Tijdens de werponderdelen (kogel en speer) zal Ricardo Verheijen Jasper bijstaan om de optimale score te halen. Daarnaast wordt het loopwerk gedaan door Matthieu en Bas in de 1500 en dus de 3000m steeple. Teamloper Jurian Onderdijk neemt de loodzware 400m op zich en zal ook meedoen met estafette. Wilco Jonker doet ook deze 400m en combineert dit met de 200m en het verspringen, waarin hij revanche krijgt om die 5 meter grens te overschrijden. Naast dat Léon de 400mh voor het team op zich neemt doet hij ook de estafette en het hoogspringen, bij deze laatste 2 onderdelen wordt hij geholpen door broer Arnout Mak die ook deze onderdelen doet.

Er zijn natuurlijk al berekeningen en speculaties gemaakt door rekenwonder Jurian en in de virtuele prognose staat het team van de Gemzen 6e! Als het team een plek in de top 5 weet te bemachtigen zullen ze voor het eerst sinds tientallen jaren promoveren en dus volgend jaar uit gaan komen in de 2e divisie van Nederland. Het wordt een spannende en leuke strijd met als absolute afsluiter de 4 x 100m estafette. Startloper Arnout zal wisselen op meerkamper Léon die vervolgens het stokje doorgeeft aan het sprintkanon Stijn waarna ploegleider Jurian zal finishen als laatste loper. Een echte aanrader om te volgen dus, dit kan via de live-verslagen op de Facebookpagina van de Gemzen met diverse livestreams en updates of op https://www.atletiek.nu/wedstrijd/uitslagen/16207/ 

De opstelling:
Bekijk alle nieuws berichten