Nieuws

Zondag 1 Oktober 2017

Regen en clubkampioenschappen; dat is een combinatie die niet bij elkaar hoort. Wanneer hebben we dit eerder meegemaakt? Het is toch altijd mooi weer? Deze keer dus niet. Ondanks de regen was het toch gezellig druk op en rond de baan. En over deelname was er geen klagen. Slechts 1 keer eerder waren er meer deelnemers, dat was in 1999. 

De atleten maakten er weer mooie wedstrijden van en er werden weer prima prestaties neergezet. Het eind van een seizoen wordt vaak nog even gebruikt om een beste prestatie neer te zetten in de categorie waarin je op dat moment nog zit (bij de jeugd schuift dat per 1 november weer een jaar op). Iedereen kon uitkomen op zijn/haar favoriete onderdeel. Verschillende junioren en senioren werkten een meerkamp (4-kamp, 6-kamp, 7-kamp, 8-kamp of 10-kamp) af en moesten daarbij onderdelen doen die ze nog niet eerder hadden gedaan (denk aan polshoog). Vanzelfsprekend werden er veel persoonlijke records gevestigd.

Clubrecords en bestenlijsten
Er sneuvelden ook weer een paar clubrecords: de meisjes pupillen B Flore Kroes, Suze Haverkamp, Mente Kommer en Lieze Kommer liepen de 4x40 meter estafette in 28.2. Hubert Bögemann verbeterde binnen een half uur de clubrecords bij de mannen 55 op de 800 meter en de 1500 meter (2.26.3 en 5.07.0).  Isabel van Houweling zette het clubrecord polshoog bij de meisjes D op 2.10 en Merijn Renshoff deed dat bij de jongens D op 1.60. 

Wat betreft de bestenlijsten zien we de volgende top-10 noteringen: Karin van den Berg (MB) polshoog (2e plaats), Elisa Nap en Isabel van Houweling meerkamp MD eindtotaal (3e en 5e plaats), Isabel van Houweling MD kogelstoten (2e plaats), Luena Spijkerboer MD 600 meter (6e plaats), Maikel Potkamp (JPA) verspringen (9e plaats), Sara Kwakkel (MPC) 40 meter sprint (9e plaats) en 600 meter (6e plaats), Maud Brouwer (MPA), verspringen (6e plaats), Stijn Tromp (JA) 100 meter (6e plaats), verspringen (9e plaats), kogel (6e plaats), 110meter horden (6e plaats), puntentotaal 10-kamp (5e plaats), Sander Klaassen (JA) 110meter horden (7e plaats), puntentotaal meerkamp (7e plaats) en Iris Reurink (MB), 100 meter (7e plaats).

Clubkampioenen pupillen
De pupillen kwamen in een meerkamp tegen elkaar uit. Na 4 onderdelen bleken dit de clubkampioenen: Magali Kanis, Flore Kroes, Merel van der Haar, Maud Brouwer, Mats Brouwer, Thomas Wolf en Maikel Potkamp.

Clubkampioenen junioren/senioren
De clubkampioenen bij de junioren en senioren waren: Isabel van Houweling, Evelien van Houweling, Karin van den Berg, Iris Reurink, Linde Augustinus, Dominique Verheijen, Merijn Renshoff, Bas Gerrits, Léon Mak, Stijn Tromp, Dennis Jolwa, Dirk Wigmans en Jasper Bruggeman.

Koppelloop
Voor het 3e jaar op het programma: de koppelloop over 5000 meter. Dit jaar zelfs met 16 duo's. De eerste loper loopt 600 meter en vervolgens om en om 400. Het was een heel zwaar onderdeel waar menige loper zich op verkeek. Voor het publiek was het een mooi spektakel en na afloop was iedereen het erover eens: dit moet blijven. Het snelste duo was Wilco Jonker en Jurian Onderdijk. Samen liepen ze naar een hele snelle 15.18, maar ook D-juniore Luena Spijkerboer met haar trainer Bas Mekking liepen een razendsnelle 15.38. Ook Daniël van den Esschert en Iris Bredewolt finishten nog binnen de 16 minuten.

Gezinsestafette
Volgens traditie werden de clubkampioenschappen besloten met de gezins-estafette. 3 leden uit één gezin lopen een 1200 meter. De eerste loper loopt 600 meter, de 2e 400 meter en de 3e 200 meter. De familie Mak (Léon, Arnout en Berthram) mikte op een op het oog onmogelijk tijd van binnen de 3 minuten. Het lukte bijna: 3.00.8. Zeer snel. De familie Houtman (Justin, Maureen en Dylan) was ook snel: 3.24.8. Als derde finishte de famile Van den Bosch (Marcel, Ella en Jantina). 

Na afloop was er patat voor iedereen. 

De complimenten gaan naar de wedstrijdleider (Ad Luykx) en alle helpers die de hele dag de regen hebben moeten trotseren en ervoor hebben gezorgd dat de wedstrijden op vlotte manier konden verlopen.

Bekijk via de uitslagenpagina de vele mooie foto's die gemaakt zijn door Aalt en Monique Wensink.Bekijk alle nieuws berichten