Nieuws

Zondag 14 Mei 2017

Léon Mak heeft de hoge verwachtingen voor het NK Meerkamp meer dan waargemaakt. Met 6 clubrecords draaide Léon een super meerkamp. Als kers op de taart bleek het puntentotaal (7105) ook nog een Nederlands Record te zijn. 

Na dag 1 bezette Léon de tweede plaats. Zijn betere onderdelen moesten toen echter nog komen. Dag 2 begon met de 110 meter horden. En die was gelijk weer goed voor een persoonlijk record: 14.42. Daarna discus, en wederom een persoonlijk record en clubrecord: 43.74. Het volgende onderdeel was Léon favoriete onderdeel: polshoog. Dat onderdeel duurde een paar uur omdat ook de A-junioren tegelijkertijd moesten springen. Daar liet Léon zich niet door van de wijs brengen want met 4.80 was daar het volgende persoonlijk én clubrecord. Deze 4.80 is goed voor een 4e plaats op nederlandse ranglijst aller tijden.

Dan speer; dit onderdeel werd onderbroken door een hoosbui met onweer. Maar ook hier weer een persoonlijk record: 47.41. Tenslotte de 1500 meter. Eigenlijk maar een formaliteit omdat Léon op dat moment al zeker was van de titel. Maar er was ook nog een Nederlands Record te halen. Dus ging Léon er vol voor en zijn 5.03.86 bracht het puntentotaal op 7105, een verbetering van het record met 114 punten.

Léon; van harte gefeliciteerd met deze geweldige prestatie!

Hieronder het relaas van Léon zelf:

110m Horden:
het inlopen ging erg moeizaam, ik had zware benen van de 1e dag. Bij de drills over de horden kwam ik gelukkig langzaam op gang. De hordenstartjes voelde wel weer goed en de laatste instart was heel prima. De start van de wedstrijd was degelijk, in het eerste deel kwam ik niet goed op ritme maar in de tweede helft toch lekker in cadans, uiteindelijk kon ik goed doortrekken en met een kopgroep van drie gingen we door de finish. Uitstekende tijd met 14.42sec. en een mooi PR

Discuswerpen:
Het inwerpen ging heel prima. Bij de wedstrijd ging de eerste worp op safe met ruim 40m, de 2de voelde heel goed en lekker geworpen naar 43.74m met een ruime PR

Polsstokhoogspringen:
Ik kon gelukkig deze keer goede stokken lenen van AV Ilion. Het inspringen ging prima. Ik startte met een aanvangshoogte van 4.00m en ging er in 1 keer belachelijk ruim eroverheen en was daarmee gelijk als enige nog over van de B’s. Daarna 2 hoogtes overgeslagen naar 4.30m, in de 2e keer heel ruim er overheen en weer overgeslagen naar 4.50m. Deze hoogte in 1 keer weer heel ruim gehaald en daarna 4.60 prima gehaald. Door naar 4.70m en in 2e keer al wat krapper gehaald en nu ook als enige over van de A’s. Door naar 4.80m, deze ook in 2e keer zeker ook erg krap en de lat bleef liggen! Uiteindelijk bleek bij 4.90m dat ik mijn energie opgebruikt had en na de tweede poging ben ik gestopt. Prachtige PR! en zelfs 4e op de allertijdenlijst. De laatste pogingen werd ik door het publiek mooi aangemoedigd.  

Speerwerpen:
Het inwerpen ging heel goed. Halverwege de eerste ronde van de wedstrijd begon het te onweren en kwam er een grote hoosbui waardoor de wedstrijd stilgelegd moest worden. Na een half uur en ook nog flink dweilen konden we doorgaan met de wedstrijd. Ik had nog niet geworpen en had mooi gebruik gemaakt van de extra rust. M’n eerste worp was gelijk goed raak met 47.41m, weer een dik PR. De tweede was duidelijk minder en de derde voelde ook heel lekker met ruim 46 meter.

1500m:
Door de combinatie van een lange polswedstrijd, vertraging door het weer en daarna nog onze 2e groep voor speer was het al erg laat en moesten we ons snel na speer al melden voor de 1500m. We moesten in 1 groep met z’n 16-en starten en ik gaf onderweg gewoon alles wat ik nog overhad. Na de eerste stevige 300m pakte ik het ritme op voor de rest van de race. Het was worstelen en doorgaan en met een lichte versnelling in de laatste 200m kwam ik met overal pijn over de finish in een tijd van 5.03.86. Ik was klaar! 

Na enkele spannende minuten hoorde ik dat ik inderdaad met dit slotresultaat het Nederlands Record op de Meerkamp ruim had verslagen van 6991 naar 7105 punten! Ik ben zo blij; echt niet te beschrijven zo blij. 

                           Léon temidden van de andere meerkampers na de huldigingBekijk alle nieuws berichten