Nieuws

Vrijdag 29 September 2017

Het laatste weekend van september is bij de meeste Atletiekverenigingen in Nederland het weekend van de clubkampioenschappen. Zo ook bij De Gemzen. Vanavond en morgen wordt er in de diverse categorieën gestreden om de felbegeerde clubtitels. 

10-kamp
Een aardige groep atleten (vooral junioren) heeft aangegeven wel een keer een 10-kamp te willen doen. Dat kan, alle onderdelen die bij een 10-kamp horen staan op het programma. De volgorde zal wat anders zijn dan bij een officiële 10-kamp, maar dat is geen probleem.  De pupillen werken een meerkamp af en voor de jongere junioren staat een 6- of 7-kamp op het programma. Om alle onderdelen af te kunnen werken wordt vanavond al begonnen (met junioren en senioren). Lambert Dijkslag, Dirk Wigmans en Ad Luykx brengen de baan vandaag overdag in gereedheid zodat er vanavond direct begonnen kan worden.

Koppelloop en familie-estafette
Voor het 3e jaar staat er voor de loopgroepen een koppelloop over 5000 meter op het programma. Om en om een ronde lopen en zo een snelle tijd op de klokken zetten. Er hebben zich al 15 teams opgegeven. Benieuwd wat de winnende tijd zal zijn. De clubkampioenschappen worden volgens traditie afgesloten met de familie-estafette. Drie leden uit 1 gezin (waarvan in ieder geval 1 lid is van De Gemzen) lopen 200, 400 en 600 meter. Aan dit onderdeel is de laatste jaren ook deelgenomen door 12 a 15 teams. 

Na afloop is er voor alle deelnemers en helpers patat.

Bekijk hier de chronologen.Bekijk alle nieuws berichten