Nieuws

Zondag 23 Juni 2019

Gister stond de derde competitiewedstrijd voor C/D-junioren op het programma. Plaats van handeling: onze eigen Lambert Dijkslag Atletiekbaan. De baan lag er zonovergoten bij, het was perfect weer om mooie prestaties te leveren. Dat gebeurde dan ook.

Zoals altijd begint de competitiewedstrijd met de estafette (4x60, 4x80 of 4x100). Daar zijn de eerste punten te verdienen. Daar liet geen enkele ploeg een steek (of een stok) vallen. Een mooi begin dus. Dan komen de individuele onderdelen. Vol overgave probeerde onze Gemzen-jeugd op ieder onderdeel zoveel mogelijk punten te scoren. 

Met name de meisjes-C ploeg scoorde behoorlijk; uiteindelijk kwamen ze 6 punten te kort om de wedstrijd in Heerde te winnen. Met de score van gisteren eindigden ze landelijk op de 20e plaats (van ca. 180 ploegen).  De combi-meisjes-C-ploeg van De Gemzen en Cialfo eindigde op de 113e plaats, de meisjes D eindigden landelijk op de 55e plaats (van de 200 teams), de jongens D op de 133e plaats (eveneens van ca. 200 teams) 

Uitschieters op deze mooie dag waren de 51.87 van Suusje Berkenbosch op de 300 meter horden. Daarmee zet ze zich op de 4e plaats in de top-10 bestenlijst aller tijden van De Gemzen. Maud Brouwer (meisjes D) had een hele goede dag: ze liep voor het eerst onder de 9 sec op de 60 meter vlak en op de 60mh nestelt ze zich met een 10.73 op plek 5 op de bestenranglijst van de Gemzen. Isabel van Houweling stootte voor het eerst over de 11m met een 3 kilo kogel en won daarmee de wedstrijd, dat deed ze ook bij het speerwerpen.

Bekijk hier alle uitslagen.

Aalt en Monique Wensink waren de hele dag aanwezig en maakten weer mooie foto'sBekijk alle nieuws berichten